Atasi Sakit Tumit Semasa Hamil

Kebiasaannya wanita hamil akan lalui banyak perubahan diri samada dari segi psikologi, emosi dan fizikal. Wanita hamil sering juga mengadu sakit tumit diakhir kehamilan. Setiap hari menahan sakit tumit yang mencucuk. Jom kak anis nak kongsikan cara Atasi Sakit Tumit Semasa Hamil.

shaklee enstek Atasi sakit tumit semasa hamil 1
shaklee enstek Atasi sakit tumit semasa hamil 1

ATASI SAKIT TUMIT SEMASA HAMIL

Rasa sakit tumit semasa hamil ini disebabkan oleh:

  • Gelung tisu penghubung dari tumit ke jari kaki bengkak ataupun radang disebabkan samada kenaikan berat badan yang mendadak
  • Lengkuk kaki menjadi semakin rata apabila berat badan ibu mengandung bertambah ia dipanggil Plantar Fasitiis
  • Ada juga disebabkan hormon relaxin yang mengendurkan banyak otot-otot dan sendi-sendi badan ibu hamil sebagai persediaan untuk melahirkan dan ini berlaku pada trimester ketiga. Horman Relaxin ini sangat juga galak dirembeskan semasa 3 bulan pertama kehamilan untuk membantu pembesaran plasenta. Ia juga membantu untuk mengawal sistem kardiovaskular, sistem ginjal dan arteri pada tubuh anda.

CARA RAWAT SAKIT TUMIT DIRUMAH

  1. Beli kasut yang menawarkan sokongan lengkungan pada tapak kaki
  2. Lakukan senaman ringan pada tapak kaki 3-5 kali sehari
  3. Banyakkan berehat dan elakkan melakukan aktiviti berat
  4. Semasa berbaring tinggikan sikit kaki sekurangnya 6 inci lebih tinggi daripada paras jantung selama 15 minit untuk memperbaiki aliran darah
    shaklee enstek Atasi sakit tumit semasa hamil 2
    shaklee enstek Atasi sakit tumit semasa hamil 2

    Sakit tumit ketika hamil juga boleh dirawat melalui pembedahan. Tetapi sekiranya boleh janganlah sehingga melalui pembedahan cubalah secara semulajadi sahaja.

    SET SAKIT TUMIT SHAKLEE

    Selain berikhtiar dengan melakukan cara rawatan sakit tumit di rumah ia juga perlu disokong dengan mengambil makanan tambahan ini.

shaklee enstek set sakit tumit shaklee .
shaklee enstek set sakit tumit shaklee .

Jom Atasi Sakit Tumit Semasa Hamil dengan Set Sakit Tumit Shaklee.

Anda alaminya cepat-cepat contact kak Anis Klik Sini

Kalau nak beli terus Klik Je Gambar ni

esell-shaklee
esell-shaklee

Set Sakit Tumit Shaklee

Siapa disini yang masih alami sakit tumit walaupun telah melakukan aktiviti untuk merawat sakit tumit. Disini kak anis akan kongsikan Set Sakit Tumit Shaklee yang sangat-sangat membantu dalam mengurangkan dan menghilangkan terus sakit tumit anda.

SET SAKIT TUMIT SHAKLEE

shaklee enstek set sakit tumit shaklee .
shaklee enstek set sakit tumit shaklee .

Kesemua Produk ini mampu hilangkan sakit tumit anda dengan kadar yang segera.

Fungsi setiap produk kak anis dah terangkan dalam 2 post kak anis yang lepas di dalam post 5 Cara Atasi Sakit Tumit dan Rawatan Sakit Tumit Berkesan. Boleh baca detail disana.

Punca Sakit Tumit Mencucuk

shaklee esntek set sakit tumit shaklee 5
shaklee esntek set sakit tumit shaklee 5

Punca sakit tumit mencucuk adalah disebabkan Plantar Fascia pada telapak kaki kita mengalami keradang disebabkan banyak faktor. Antaranya penyebab keradangan adalah:

  1. Banyak berjalan
  2. Menggunakan kasut yang tidak bersesuaian dengan bentuk kaki
  3. Tidak melakukan senaman ringan sebelum bangun dari tidur atau duduk yang lama.
shaklee enstek set sakit tumit shaklee 6
shaklee enstek set sakit tumit shaklee 6

Punca kedua adalah disebabkan oleh ‘calcaneus spurr’. Ada sesetengah orang mengalami plantar fasciitis diikuti sekali dengan ‘calcaneus spurr’. Calcaneal spurr merupakan tulang kecil (bony spurr) yang tumbuh pada calcaneus (tulang tumit) kita. Pertumbuhan spurr ini terjadi akibat geseran dan tekanan yang berpanjangan dan berterusan antara tulang calcaneus dan tisu serat sekitarnya. Keadaan ini seterusnya merangsang pertumbuhan spurr yang tidak mengikut allignment tulang asal kita dan menekan tisu serat dan otot di tumit kita.

Inilah yang menyebabkan sakit tumit mencucuk yang berpanjangan. Keradangan ini sebenarnya berpunca daripada keradangan Plantar Fascia.

Penyelesaian Bagi Masalah Sakit Tumit

Oleh itu, kak anis sarankan kepada mereka yang alami sakit tumit yang mencucuk agar tidak melakukan aktiviti berjalan terlalu lama. Cuba untuk duduk sebentar setelah 15 minit berjalan tanpa henti. Ini mampu mengurangkan sakit tumit mencucuk itu.

Selain itu, pilihlah kasut yang mempunyai saiz yang sama dengan kaki anda dan yang PALING PANTANG adalah memakai kasut tinggi melebihi 2 inci. Sekiranya anda cepat hilangkan sakit tumit mencucuk carilah tapak kasut yang lembut dan kene dengan bentuk tapak kaki anda.

Terakhir sekali, cuba untuk melakukan senaman ringan pada kaki sebelum bangun dari tidur dan duduk yang lama. InsyaAllah semua usaha ini mampu mengurangkan dan menghilangkan sakit tumit mencucuk tersebut.

Anda Alami Sakit Tumit Kaki mencucuk dan ingin menyelsaikan masalah ini segera.

Terus Hubungi kak Anis Pengedar Shaklee Enstek untuk dapatkan konsultasi dan nasihat www.wasap.my/60196025272

COD: Sekitar Enstek, Kota Seriemas, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, LBJ, Kuarters KLIA, Salak dan Sepang

Pos Laju Seluruh Malaysia

 

Rawatan Sakit Tumit Berkesan

Sakit tumit jangan dibiar melarat ye. Bila dah mula rasa sakit tu cepat-cepat cari Rawatan Sakit Tumit Berkesan. Bila sakit tumit dibiar melarat ia boleh menyebabkan lagi teruk dan sukar untuk berjalan. Ada yang dibiar sehingga akhirnya kaki perlu dibedah untuk merawat sakit tumit tersebut. Nak tahu tak rawat sakit tumit melalui pembedahan lebih mahal berbanding merawat sakit tumit melalui kaedah mengamalkan makanan tambahan yang bersesuai untuk sakit tumit tersebut.

RAWATAN SAKIT TUMIT BERKESAN

  1. Dapatkan kasut yang mempunyai kesesuaian pada saiz kaki
  2. Pakai kasut yang tak terlalu tinggi atau yang ikut bentuk kaki anda
  3. Pastikan 2 kali seminggu rendam kaki dengan air suam
  4. Buat urutan lembut pada kaki untuk membetulkan urat-urat kaki
  5. Kawal berat badan, berat badan yang berlebihan adalah salah satu faktor sakit tumit
  6. Amalkan gaya hidup yang sihat dengan melakukan senaman 3 kali seminggu
  7. Selepas banyak berjalan lakukan senaman ringan pada kaki
  8. Bangun tidur jangan terus bangun tetapi lakukan senaman ringan pada kaki

ALTERNATIF MERAWAT SAKIT TUMIT BERKESAN

Sekarang banyak sangat alternatif untuk merawat sakit tumit antaranya dengan mengambil makanan tambahan yang bersesuaian agar vitamin yang diperolehi oleh badan mampu diberikan pada tumit yang sakit itu.

Antara produk shaklee yang membantu dalam perawatan sakit tumit ialah :

  • Osteometrix : Ia akan membantu dalam menambah ketumpatan tulang anda
shaklee enstek sakit tumit osteometrix
shaklee enstek sakit tumit osteometrix
  • Bcomplex : Ia membantu dalam mengurangkan ketegangan saraf pada tumit kaki
    shaklee enstek sakit tumit b-complex
    shaklee enstek sakit tumit b-complex

    Omega : Ia membantu dalam mengurangkan keradangan yang berlaku pada sendi tumit kaki

    shaklee enstek sakit tumit omega
    shaklee enstek sakit tumit omega

    Vivix: Ia akan memperbaharui sel-sel yang rosak pada tumit anda

    shaklee enstek sakit tumit vivix
    shaklee enstek sakit tumit vivix

    Pengambilan Osteometrix, Omega, B complex dan Vivix untuk merawat sakit tumit anda adalah daripada bahan semulajadi dan ia terselamat daripada bahan-bahan kimia dan toksin yang berbahaya. Dan ia akan dapat membantu  menyelesaikan masalah sakit tumit anda dalam masa 21 hari sebab sel diperbaharui dalam masa 21 hari secara semulajadinya.

    Jadi dapatkan Produk Set Sakit Tumit Shaklee dengan cara makan yang betul dan berkesan daripada Kak Anis Pengedar Shaklee Enstek dan Kota Seriemas Sekarang!

Whatsapp/call www.wasap.my/60196025272

COD sekitar Bandar Baru Enstek, Kota Seriemas, Kampung Jijan, LBJ, Nilai, Salak dan Bandar Baru Salak Tinggi

Pos laju seluruh Malaysia

Semoga Entry ini membantu anda menyelesaikan masalah sakit tumit anda

 

 

 

 

5 Cara Atasi Sakit Tumit

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk bersiaran di blog ni. Kali ni kak anis nak kita sama-sama mengetahui 5 Cara Atasi Sakit Tumit. Ramai dikalangan masyarakat yang berusia 30 tahun keatas melalui fasa sakit tumit. Adakalanya umur 25 tahun pun sudah merasai kesakitan ditumit lebih-lebih lagi selepas bersalin.

Betul atau ia sekadar teori?

shaklee enstek Sakit tumit 4
shaklee enstek Sakit tumit 4

Kak anis sangat pasti ia bukan teori. Berpunca daripada sumber makanan yang kurang sihat dan persekitaran yang bertoksid. Lagi cepat mempengaruhi sel-sel tubuh untuk lebih cepat mati dan tak sihat. Radikal bebas yang berada di persekitaran lebih-lebih lagi akan mengganggu sel-sel tubuh kita yang sihat.

Berpunca daripada itulah pelbagai penyakit akan muncul walaupun diawal usia 20-an. Sekarang ini tak perlu tunggu usia 20-an, kanak-kanak juga tidak ketinggalan daripada terkena bahaya radikal bebas dan toksid persekitaran.

Penyakit yang paling sering berlaku kepada mereka yang bekerja banyak berjalan contohnya seperti cikgu. Cikgu adalah pekerjaan yang memerlukan banyak tenaga. Mengajar berdiri, kejar murid berlari, yang pasti bukan hanya duduk di meja guru sahaja. Itulah antara punca kebanyakan cikgu mengalami sakit tumit.

Risiko dan bahaya sakit tumit

  1. Boleh menyebabkan darah tidak lancar disekitar tumit dan mengakibatkan tumit kaki terus sakit
  2. Menyebabkan sarah di tumit rosak

Golongan yang selalu sakit tumit

  1. Ibu mengandung dan bersalin
  2. Usia yang melebihi 30 tahun
  3. Pekerjaan yang banyak berjalan
  4. Mereka yan gemar memakai kasut tumit tinggi yang tidak sesuai dengan saiz kaki

     Faktor penyebab sakit tumit

  • Kurang kalsium
  • Kurang pelincir yang berada di sendi-sendi kaki
  • Banyak berjalan
  • Ada masalah rahim
  • Memakai kasut tinggi terlalu lama

    shaklee enstek sakit tumit 1
    shaklee enstek sakit tumit 1

 

5 Cara Atasi Sakit Tumit

  1. Rendaman kaki dengan air suam seminggu 3 kali
  2. Urutan berkala di sekitar tumit dan kaki
  3. Melakukan senaman tapak kaki sebelum bangun daripada baringan
  4. Buat refloxology pada batu refloxology
  5. Mengambil makanan tambahan seperti Produk Shaklee

4  Produk Shaklee Membantu hilangkan sakit tumit

  1. Omega dapat membantu melawan keradangan/bengkak yang terjadi di tumit. Kebengkakan itulah yang telah menyebabkan saraf tersepit dan sakit
  2. Osteometrix membantu menambah kalsium pada tulang kaki sekaligus menguatkan kekuatan tulang badan.
  3. Vivix mampu menjana sel-sel baru dan sihat di sekitar tumit kaki dan juga seluruh tubuh.
  4. Bcomplex berfungsi mengurangkan stress pada saraf di tumit kaki.
shaklee enstek sakit tumit 3
shaklee enstek sakit tumit 3

Ada pelanggan kak anis ni seorang guru dia alami masalah sakit tumit apabila bangun dari tidur dan dari duduk. Dan beliau usaha untuk menghilangkan sakit tumit tersebut dengan mengambil Produk shaklee iaitu Omega dan Osteometrix. Alhamdulillah sebulan ambil sakit tumit tersebut telah berkurang.

Disini juga kak anis nak kongsikan testimoni-testimoni pengguna Shaklee yang ikhtiar untu hilangkan sakit tumit kaki.

shaklee enstek sakit tumit 2
shaklee enstek sakit tumit 2

Sekiranya anda alami masalah sakit tumit yang berlarutan Jom ikhtiar dengan SET SAKIT TUMIT SHAKLEE.

Whatsapp terus kak anis Klik Disini

Sekiranya lebih mudah untuk COD terus je call kak anis di talian 0196025272

InsyaAllah kak anis akan segera sampai didepan rumah.

Testimoni YOUTH SHAKLEE

Jom hari ini kak anis nak kongsikan pada kawan-kawan semua berkenaan Testimoni YOUTH SHAKLEE. Walaupun Youth belum masuk Malaysia tetapi masyarakat yang berada di Negara yang  menghasilkan produk Shaklee dah merasai nikmat dan kebaikan produk Youth Shaklee ini.

shaklee enstek Youth shaklee 2
shaklee enstek Youth shaklee 2

Sekiranya ingin tahu fungsi setiap produk Youth Shaklee ini boleh klik disini

Didalam youth mempunyai kandungan RESVERATROL dimana fungsinya ialah mengantioksidakan kulit wajah.

Siapa yang perlukan Youth Shaklee:

  1.  Orang yang berusia 30 tahun keatas
  2. Orang yang memiliki kulit wajah yang terlalu teruk disebabkan bahan kimia
  3. Mereka yang memiliki jerawat batu dan pasir
  4. Sesiapa yang memiliki jeragat teruk pada wajah
  5. Orang yang memiliki kulit wajah yang sensitif terhadap persekitaran

Tindak balas youth terhadap wajah sangat cepat dan selamat.

Kebanyakan pengguna di USA telah mendapat manfaat setelah menggunakan youth selama sebulan.

Jadi ia sangat sesuai buat mereka yang ingin melangsungkan perkahwinan dalam masa tak kurang dari 1 bulan tapi memiliki kulit wajah berjerawat. YOUTH SHAKLEE la jawapannya. Kulit muka kita dah la bermasalah sekiranya kita tidak baikinya dan pakai pula make up tebal untuk menutupi wajah yang teruk itu, ia akan menyebabkan kulit bertambah rosak.

Pemulihan wajah yang sempurna dan selamat boleh menggunakan produk YOUTH SHAKLEE. Tak percaya. Percayalah saya akan kongsikan testimoni daripada pengguna YOUTH di USA.

Testimoni YOUTH SHAKLEE pertama

shaklee enstek testimoni Youth Shaklee
shaklee enstek testimoni Youth Shaklee

Cuba lihat testimoni pertama ni jeragat hilang, eye bag hilang, lingkaran hitam bawah mata hilang hanya dengan penggunaan Youth selama 30 hari sahaja. Best sangat kan.

Testimoni Kedua

shaklee enstek testimoni Youth Shaklee 1
shaklee enstek testimoni Youth Shaklee 1

Jeragat ni sangat susah nak hilang tau. Kalau nak hilangkan memang perlukan produk yang betul-betul berkualiti dan selamat. Kalau salah pilih produk mahu jeragat tu kekal pada wajah. Youth insyaAllah sangat-sangat membantu hilangkan jeragat.

Tatimoni YOUTH SHAKLEE ketiga

shaklee enstek testimoni Youth Shaklee 2
shaklee enstek testimoni Youth Shaklee 2

Wow jeragat hilang lagi. Yang lagi wow kedut pada wajah juga hilangdalam masa 30 hari sahaja. Amazing sungguh Youth shaklee ni. Memang wajib cuba ni.

Tetsimoni keempat

shaklee enstek testimoni Youth Shaklee 3
shaklee enstek testimoni Youth Shaklee 3

Lagi menakjubkan hanya dalam 21 hari sahaja kedutan dimuka hilang. Memang terbaiklah Youth shaklee ni. Orang lelaki pun tak ketinggalan nak guna youth ni.

Testimoni terakhir

shaklee enstek testimoni Youth Shaklee 4
shaklee enstek testimoni Youth Shaklee 4

Tengok muka mak cik ni. Facelift Effect pun hilang selepas 30 hari menggunakan youth ni.

Semua pengguna Youth shaklee sangat-sangat berpuas hati dengan penggunaan Youth shaklee .Anda bila lagi.

Ingin mendapatkan Skincare terbaik dari shaklee Pm Kak Anis Segera dengan KLIK DISINI

YOUTH SHAKLEE: Skincare 100% Natural & Free Paraben

Kak anis nak kenalkan Youth Shaklee Malaysia yang bebas bahan kimia 100%. Dijamin BEBAS  daripada Parabens, phtalates, hydroquinon dan mercury. YOUTH adalah Rangkaian Penjagaan Kulit Muka shaklee yang 100% semulajadi.

shaklee enstek Youth shaklee
shaklee enstek Youth shaklee

Untuk pengetahuan semua, Skincare YOUTH  ini BEBAS 100% daripada bahan kimia berbahaya yang boleh menyebabkan kanser dan semua masalah kesihatan kulit. Rangkaian Skincare terbaru dan terbaik dari shaklee ini adalah untuk menggantikan Skincare shaklee yang lama iaitu Nutriwhite dan Enfuselle.

shaklee enstek Bebas 100% bahan kimia
shaklee enstek Bebas 100% bahan kimia

Terdapat 5 langkah asas dalam penjagaan wajah yang sempurna di dalam program Skincare YOUTH:

Langkah petama: Pencuci muka dengan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

shaklee enstek YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER
shaklee enstek YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER

Langkah kedua: YOUTH PERFECTING SKIN TONER membantu menutup pori yang sudah dibersihkan

shaklee enstek YOUTH PERFECTING SKIN TONER
shaklee enstek YOUTH PERFECTING SKIN TONER

Langkah ketiga: YOUTH ACTIVATING SERUM membantu untuk memulih dan memperbaiki sel kulit anda

shaklee enstek YOUTH ACTIVATING SERUM
shaklee enstek YOUTH ACTIVATING SERUM

Langkah keempat: YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER  digunakan untuk melembapkan dan memberi nutrisi pada kulit anda pada waktu siang

shaklee enstek YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER
shaklee enstek YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER

Langkah kelima: YOUTH ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM membantu untuk penghasilan kolagen dan elastin pada kulit dan membantu pembaharuan sel  kulit semasa tidur

shaklee enstek ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM
shaklee enstek ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM

Penjagaan yang lebih istimewa: YOUTH RADIANCE C E untuk meningkatkan keserian dan kecerahan kulit wajah dan yang paling best ialah ia menghilangkan kedutan pada wajah dan menegangkan kulit anda

shaklee enstek YOUTH RADIANCE C E
shaklee enstek YOUTH RADIANCE C E

YOUTH by Shaklee diuji secara klinikal dan diuji secara dermatologi. Disampin itu, ia diuji oleh pakar mata (Ophthalmologist) dan ia mengesahkan bahawa Skincare Youth ini selamat untuk mata anda, tidak merengaskan walaupun pada mata yang sensitif terhadap Skincare.

Buat mereka yang mempunyai masalah sensitif mata terhadap skincare di pasaran, Kak anis cadangkan beli dan cubalah pakai Skincare Youth by Shaklee ini. Mata anda tidak lagi mengalami kegatalan dengan penggunaan Youth ini.

Walaupun produk ini telah wujud 8 tahun di dunia ini tetapi ia belum masuk ke Malaysia lagi. Untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan Skincare Youth ini pastikan anda orang yang terawal mengisi borang ini.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=LYTe7H8QliQ

Borang Youth Shaklee

Dapatkan yang original daripada Kak anis ye  www.wasap.my/60196025272

Semua maklumat diperolehi daripada mami Salwa di blog beliau .

Luv u sudi membaca sampai habis.

Bisnes Shaklee Best

Assalammualaikum. Alhamdulillah syukur sangat-sangat Allah pertemukan dengan Bisnes Shaklee Best ni. Bisnes shaklee ni buat kak anis banyak meningkat dari segi kemahiran pemasaran, ilmu kesihatan, ilmu membantu orang, ilmu komunikasi dan ilmu blog. Banyak la lagi ilmu yang kak anis dapat.

Semuanya atas bantuan Allah SWT yang melorongkan kak anis untuk teruskan guna dan jalankan bisnes ni. Niat kak anis buat bisnes shaklee ni kerana kak anis nak sangat bantu orang untuk dapatkan kesihatan yang optiomum. Selain membantu orang untuk selesaikan masalah kesihatan mereka dengan mengamalkan cara hidup yang sihat dan juga dengan pengambilan vitamin dan mineral yang cukup untuk badan.

Apabila badan menerima vitamin dan mineral yang cukup setiap hari insyaAllah badan kita akan terselamat daripada pelbagai penyakit berbahaya. Sekarang ni makanan yang kita ambil setiap hari tak mampu memberi kecukupan vitamin dan mineral untuk badan.

Bisnes shakle best kerana dalam buat bisnes kita akan dibantu oleh upline untuk buat pemasaran di Facebook peribadi, Facebook page, Instagram, Blog dan pinterest.

Shaklee enstek coaching with Master Salwa
Shaklee enstek coaching with Master Salwa

Ni kak anis nak kongsikan gambar pada 15 Januari 2018. Kumpulan shaklee dari seremban dibawah team #SuperStarzFamily telah pergi menuntut ilmu secara bersemuka dengan Master Salwa di Ibu Pejabat Shaklee di Bandar Sunway. Perkongsian teknikal dan kerohanian yang dikongsikan oleh Master Salwa membantu kami untuk menaikkan lagi bisnes kami.

Mami Salwa berpesan supaya kami bersepakat untuk membangunkan bisnes ini bersama-sama. Bila ukhuwah terwujud lebih mudah kami bersatu untuk mengembangkan bisnes ni dan menyebarkan kebaikan produk-produk shaklee. kan Nisa, Dieyla dan Fitriyyah.

Disamping kami membina bisnes ini kami juga mendapat manfaat kesihatan daripada penggunaan produk shaklee ini. Kami sihat anak sihat suami sihat dan semua lah sihat. Best sangat bila tengok semua sihat.

Kak anis dah makan shaklee dari 2012 lagi. Dah 6 tahun kak anis makan shaklee. Sebab itu kak anis nak sangat-sangat kongsikan kebaikan shaklee ni kepada semua orang. Buat mereka yang berminat nak menyertai bisnes shaklee best ni. Pm je kak anis. Daftar ahli shaklee dan kak anis nak kongsikan banyak manfaat bila sertai bisnes shaklee ni.

Whatsapp kak anis ye klik disini

Doakan kak anis naik Master Coordinator Shaklee pada Disember 2018 dan dapat menjadi fulltime housewife dan fulltime bisness shaklee.

shaklee enstek bisnes shaklee best
shaklee enstek bisnes shaklee best

 

 

Shaklee Baby Product

Alhamdulillah banyak sangat pelanggan yang berpuas hati selepas menggunakan Shaklee Baby Product ni. Ia dari 99% bahan semulajadi.

2 Produk shaklee baby yang dah sampai Malaysia iaitu mandian bayi, minyak urut bayi dan losyen bayi.

shaklee enstek Shaklee baby product
shaklee enstek Shaklee baby product

Mandian bayi Shaklee Baby ini dibuat daripada aloe vera beserta ekstrak oat dan minyak zaitun mewujudkan kelembutan ketika mandi. Ia juga mengandungi lavender yang memberi kelembutan pada kulit dan chamomile yang memberi ketenangan pada bayi anda ketika mandi.

shaklee enstek shaklee baby product 1
shaklee enstek shaklee baby product 1

Losyen bayi Shaklee Baby mengandungi aloe vera dan minyak organis ( Shea Butter, Sunflower seed and coconut). Ia memberikan kelembapan pada kulit bayi. Ia sangat sesuai untuk mereka yang memiliki kulit yang sensitif.

shaklee enstek shaklee baby product 3
shaklee enstek shaklee baby product 3

Minyak urut bayi Shaklee Baby sangat sesuai digunakan untuk mengurut bayi anda selepas mandi. Ia akan memberikan ketenangan pada bayi anda.  Memudahkan bayi untuk tidur selepas mandi. Ia juga mampu memberikan kelembapan pada kulit bayi. Yang paling best ia bebas toxin 100 %. Itulah yang perlu dipastikan oleh ibu ayah untuk keselamatan bayi anda.

shaklee enstek shaklee baby product 2
shaklee enstek shaklee baby product 2

Produk Shaklee Baby ini 100% bebas toksin. Ia sangat selamat untuk bayi anda. Lebih-lebih lagi buat bayi yang anda masalah kulit seperti ekzema dan ruam.

Para ibu bapa disarankan menggunakan produk ini kepada bayi baru anda agar bayi anda terselamat daripada bahaya toksin daripada produk-produk lain. Kak anis memang pasti yang shaklee sangat-sangat menjaga kesemulajadian barangannya.

Produk Shaklee Baby boleh juga digunakan buat kanak-kanak atau orang dewasa yang mempunyai masalah kulit seperti Psoriasis, ruam, kulat dan sebagainya.

Bayi-bayi yang baru lahir sangat-sangat sensitif dengan bahan toksidan daripada sekeliling. Maka produk yang memiliki toksid sangat cepat bertindak balas terhadap kulit bayi yang halus dan mulus itu. Sebab itu sekarang ini ramai bayi yang baru lahir menghadapi masalah kulit yang kronik. Maka berhati-hatilah dalam memilih produk untuk bayi anda.

Produk Shaklee baby ini sangat-sangat selamat, sihat dan memberikan ketenangan pada bayi anda.

Bayi anda sihat anda tenang dan bahagia.

shaklee enstek shaklee baby product 6
shaklee enstek shaklee baby product 6

Dapatkan segera produk terbaik untuk bayi anda. PM SAHAJA KAK ANIS www.wasap.my/60196025272.

Tips Sihat Tenang dan Bahagia

Kak anis seronok nak kongsikan Tips Sihat Tenang dan Bahagia pada kawan-kawan yang lalu kat website kak anis ni.

Semua orang pasti mahukan kesihatan yang sempurna. Mahukan ketenangan hakiki dan bahagia yang berpanjangan. Nak dapat semua ni perlukan usaha yang berpanjangan.

Dari segi kesihatan kak anis syorkan supaya kita perlu selalu minum air suam lebih-lebih lagi selepas bangu tidur. Ia untuk melancarkan sistem penghadaman badan. Selain itu, kak anis cadangkan kawan-kawan untuk mengambil makanan tambahan daripada SHAKLEE sahaja. Sebab kak anis sangat yakin yang Shaklee adalah makanan tambahan yang selamat, sihat dan berkualiti tinggi.

shaklee enstek kak anis
shaklee enstek kak anis

Kak anis hanya bagi keluarga makan makanan tambahan daripada shaklee sahaja ditambah dengan makanan sunnah yang lain seperti madu dan kurma.

Selain itu, kak anis mohon supaya kita kerapkan melakukan senaman fizikal.  Untuk memastikan yang lemak-lemak tak baik tu keluar melalui najis.

Untuk memastikan yang kita ni sihat kak anis suka untuk mengajak kawan-kawan untuk sentiasa positif dalam melalui kehidupan yang penuh mencabar. Inilah sumber ketenangan kak anis untuk melalui semua ujian hidup. Sekiranya susah sangat nak selesaikan sesuatu masalah kak anis akan buat solat taubat dan solat hajat meminta supaya Allah menunjukkan jalan keluar bagi semua masalah. Kak Anis meletakkan sepenuh pengharapan kepada Allah SWT. Meminta hanya kepada yang selayaknya.

shaklee enstek Tips Sihat Tenang dan Bahagia
shaklee enstek Tips Sihat Tenang dan Bahagia

Kak anis juga banyakkan berdoa di malam hari untuk mengumpul kekuatan untuk menghadapi hari esoknya. Hanya Allah SWT sumber kekuatan kak anis.

Dalam bisnes ni 100% bos kita ialah Allah SWT. Hanya kepadaNYA kak anis meminta dan bersangka baik. Allah SWT sentiasa baik dan Maha Memberi. DIA akan beri tepat pada masanya. Apa yang kak anis perlu buat adalah usaha dan ikhtiarkan yang terbaik. Inilah sumber ketenangan kak anis untuk lalui perjalan bisnes ni.

Untuk bahagia kita buat semua yang Allah SWT suruh dan tinggalkan semua yang Allah SWT larang. Solat awal waktu, mengaji, keluarkan zakat, puasa, sedeqah, banyakkan mengingati Allah, taat pada suami walaupun kadang-kadang sukar tapi kak anis akan usahakan juga sebab redha Allah terletak pada redha suami. Kak anis perlu rendahkan ego pada suami lagi. ni semua wajib kak anis buat setiap hari.

shaklee enstek Tips Sihat Tenang dan Bahagia 1
shaklee enstek Tips Sihat Tenang dan Bahagia 1
shaklee enstek Tips Sihat Tenang dan Bahagia 3
shaklee enstek Tips Sihat Tenang dan Bahagia 3

Bahagia dan ketenangan itu daripada Allah SWT. Sesiapa yang merasa yang kehidupannya serabut dan stress cubalah cari Allah SWT. Disitu pasti bertemu dengan ketenangan yang hakiki.

Inilah antara Tips Sihat Tenang dan Bahagia kak anis.

Nak dapatkan Produk Shaklee untuk tingkatkan kesihatan anda. JOM PM KAK ANIS www.wasap.my/60196025272.

Selalu stress. Shaklee ada produk yang boleh hilngkan stress anda. Cpeat-cepat pm kak anis k.

shaklee enstek Tips Sihat Tenang dan Bahagia 3
shaklee enstek Tips Sihat Tenang dan Bahagia 3

Hamil 4 minggu tidak mual: Set Kehamilan Shaklee

Assalammualaikum buat pembaca sekalian. Kak anis nak share kenapa perlunya ibu-ibu mengandung mendapatkan nutrien yang lengkap. Ramai juga yang akan alami mual-mual ketika awal kehamilan kan? Ni kak anis nak kongsikan bagaimana hamil 4 bulan tidak mual dengan Set kehamilan shaklee.

Kak anis kongsikan sikit la masa mengandung anak pertama memang kak anis amalkan set kehamilan shaklee. Masa awal-awal kehamilan memang kak anis alami morning sickness yang sangat teruk. Masa awal-awal tu produk shaklee masih tak sampai Mesir lagi. So memang kalau nak makan tu kene paksa makan oleh suami. Alhamdulillah disebabkan suami paksa makan la kak anis tak kene warded masukkan air.

Kak anis nak bagitau la, 3 bulan sebelum bernikah kak anis memang dah amik bcomp with folic acid. Alhamdulillah selepas 4 bulan nikah dah sangkut. Alhamdulillah rezeki awal nak dapat anak.

Bila produk shaklee dah sampai Mesir kak anis amik ESP, Bcomp dan oeteometrix. Waktu ni tak amik lagi Vitalea. Tapi bila setiap bulan cek darah Hemoglobin(hb) rendah. Ni tak boleh jadi ni. Macam-macam usaha untuk naikkan Hb antaranya makan sayur bayam banyak-banyak. Tapi itu tak mencukupi. Akhirnya kak anis decide amik Vitalea, Alhamdulillah masa kandungan dah masuk 7 bulan Hb semua ok.

Kak anis pilih untuk amik Esp sebab ia selamat diminum sebab ia dari Non-GMO soya dan dilengkapi dengan semua asid amino. Penting amik asid amino ni masa hamil ialah untuk membaik pulih sel yang rosak dan hasilkan sel yang baru. Semasa pembesaran bayi di dalam rahim ia perlukan asid amino yang tinggi untuk pembahagian sel yang sempurna. Kalau asid amino tak cukup boleh menyebabkan kecacatan pada bayi.

Pengambilan protein yang lengkap juga dari ESP boleh mengurangkan morning sickness sebab ia rendah indeks glosemik jadi ia membebaskan gula kedalam darah secara perlahan untuk memastikan paras gula tu stabil.

Esp juga boleh mengurangkan gastrik kepada ibu mengandung. Nak tahu tak, mengandung ni boleh menyebabkan usus lambat bergerak menyebabkan perut rasa kenyang je tapi sebenarnya perut tu dah kosong, itulah yang menyebabka gastrik dan sakit ulu hati. Bila bayi makin membesar ia akan menolak perut keatas, jadi ruang perut makin sempit dan akan rasa perut kenyang tapi hakikatnya perut kosong. Ini pun punca gastrik kalau tak makan, jadi ESP ni dia bagi perut kenyang lebih lama dan dapat mengurangkan gastrik.

Esp juga boleh beri ibu mengandung ni lebihan tenaga. Nak tahu tak masa mengandungkan anak pertama ni masa bulan ramadhan tau. Tapi yang paling mengejutkan kak anis boleh dapatkan puasa penuh 1 bulan dalam keadaan morning sickness teruk tu. Inilah rahsianya. ESP.

Produk seterusnya kak anis nak citer pasal pentingnya ambil Vitalea. Vitalea ialah multivitamin, multimineral dan ia mengandungi semua zat yang diperlukan oleh badan untuk menampung zat-zat yang tidak diperolehi daripada makanan harian. Zat besi juga terkandung didalam vitalea. Ibu mengandung memerlukan 27 mg setiap hari. Satu biji vitalea mengandungi 9 mg zat besi, Jadi ibu mengandung perlu ambil 3 biji vitalea sehari.

Sebelum mengandung pun perlu ambil vitalea untuk cukupkan zat besi badan. Zat besi vitalea sangat senang diserap. Kalau ada ibu-ibu yang alami anemia sangat sesuai amik vitalea  shaklee ni. Ia juga tidak berbau dan mudah ditelan oleh ibu-ibu hamil. Ia perlu dimakan selepas makan.

Vitalea juga mengandungi asid folik(200 microgram) untuk elakkan kecacatan pada pembesaran bayi.

Bcomp sangat membantu dalam pembinaan sel darah merah , mengurangkan stress dan bagus untuk saraf.

Vitamin c shaklee ia sustaines release ia dibebaskan secara berperingkat ke dalam darah jadi ia larut air.Ia berfungsi membantu penyerapan zat besi dan meningkatkan sistem imun. Ibu mengandung perlukan vitamin c yang lebih tinggi untuk elakkan skurvi.

Omega guard yang sangat penting untuk peredaran darah yang baik. Masa mengandung darah sangat pekat. Untuk mengelak pembekuan darah yang tak normal. DHA dan EPA sangat penting untuk perkembangan mata dan otak bayi.

Osteometrix ialah sumber kalsium dan magnesium dan vitamin D. Magnesium dan vitamin D membantu untuk penyerapan kalsium pada tulang.  Sakit-sakit belakang, lenguh-lenguh, kejang-kejang itu adalah disebabkan oleh kekurangan kalsium. Penting juga kalsium untuk pembentukan tulang dan gigi bayi. Tulang ibu sendiri adalah bank kalsium pada bayi tapi kalau kalsium cukup bayi tak akan amik kalsium dari tulang ibu.

Kenapa ibu dari awal kehamilan sangat perlukan zat besi? Sebab bayi sangat perlu zat besi untuk pembentukan otak bayi. Sangat-sangat penting perlunya kecukupan zat besi untuk keperluan bayi membesar dengan sihat.

Sangat penting untuk setiap yang dah disahkan hamil untuk ambil semua produk set kehamilan shaklee untuk melengkapkan nutrisi kita.

Kak anis nasihatkan agar 3 hingga 6 bulan sebelum hamil dah ambil nutrien asas persediaan untuk hamil agar dapat mengelakkan berlaku kecacatan pada saraf bayi.

Disamping itu, kak anis juga amalkan surah-surah ni untuk dapatkan anak yang soleh solehah.

shaklee enstek set kehamilan shaklee 1
shaklee enstek set kehamilan shaklee 1

Semoga anak-anak kita nanti sihat rohani dan fizikalnya.

Set kehamilan shaklee mengandungi 6 produk iaitu ESP, vitamin c, vitalea,B complex, Osteometrix dan Omega Guard.

shaklee enstek set kehamilan shaklee
shaklee enstek set kehamilan shaklee

Dapatkan kebaikan Set Kehamilan Shaklee daripada kak anis ye.

wasap na www.wasap.my/60196025272