Cara Hilangkan Sakit Tumit Tanpa Ubat

Perkongsian kali ini bertujuan untuk mendapatkan rawatan sakit tumit tanpa cucuk , pembedahan dan ubat yang membahayakan kesihatan di kemudian hari. Kak anis nak cerita pula berkenaan Cara Hilangkan Sakit Tumit Tanpa Ubat. Ubat-ubatan ni selalunya mampu mengubati sakit tumit dengan cepat tetapi perlu diingat bahawa yang cepat selalunya berbahaya.

CARA HILANGKAN SAKIT TUMIT TANPA UBAT

 1. Bawa kaki berjalan diatas batu Refloxology agar urat-urat pada tapak kaki dapat diregangkan.
 2. Berurut kaki pada tukang urut yang pakar. Kalau inginkan yang berdekatan Sungai Besar boleh PM Kak Anis sebab ibu kak anis memang pakar dalam urutan wanita.

  Cara Hilangkan Sakit Tumit Tanpa Ubat 1
  Cara Hilangkan Sakit Tumit Tanpa Ubat 1
 3. Merendamkan kaki dalam air lemon yang panas selama 30 minit 3 kali seminggu agar saraf-saraf pada kaki dapat ditenangkan sekaligu dapat membuang toksid-toksid yang ada dalam badan kita. Banyak toksid dalam badan juga adalah faktor kepada sakit tumit yang berpanjangan.

  Cara Hilangkan Sakit Tumit Tanpa Ubat
  Cara Hilangkan Sakit Tumit Tanpa Ubat
 4. Membuat senaman ringan dengan memusingkan kedua pada arah lawan jam. Ia membantu memberikan tenaga pada saraf-saraf kaki. Ia boleh dilakukan sebelum bangun dari pada tidur dan bangun daripada duduk yang lama.
 5. Sangat digalakkan juga untuk melakukan senaman selama 15 minit 3 kali seminggu bagi mengurangkan berat badan yang sangat-sangat menggalakkan kepada sakit tumit yang berlarutan.
 6. Amalkan makanan yang sihat dan makanan sunnah seperti Madu, kurma, dan susu .
 7. Perlunya pengambilan makanan tambahan SHAKLEE yang bersesuaian. Dapatkan Set Sakit Tumit Shaklee daripada kak Anis.

  shaklee enstek set sakit tumit shaklee .
  shaklee enstek set sakit tumit shaklee .

Anda masih alami sakit tumit. Amalkan Cara Hilangkan Sakit Tumit Tanpa Ubat ini. InsyaAllah berkesan.

Leave a Comment