OMEGA GUARD: Atasi masalah jantung

Hari ni anis nak share berkenaan OMEGA GUARD SHAKLEE.

shaklee enstek omega guard kak anis 2
shaklee enstek omega guard kak anis 2

Omega ni SANGAT-SANGAT PENTING diambil setiap hari. Nak tau sebab apa?

Sebab OMEGA ni ialah omega 3 yang sangat tinggi dengan DHA iaitu komponen yang penting untuk pembinaan otak manusia dan EPA yang sangat penting untuk kesihatan mata dan jantung kita.

Shaklee enstek omega guard kak anis 5
Shaklee enstek omega guard kak anis 5

Nak tahu tak apa berlaku kalau kita makan omega yg diperoleh dari ikan-ikan yang tercemar dengan pencemaran dan heavy metal semasa kita hamil? Nau’zubillah.minta dijauhkan.Ia boleh menyebabkan pertumbuhan otak bayi terganggu dan boleh menyebabkan bayi autisme dan macam-macam lagi la.

Penting tak penting omega yang betul-betul terhindar dari heavy metal untuk ibu-ibu hamil.

Shaklee ni  tak ambil sembarangan ikan tau untuk hasilkan omega guard ni. Sebelum terhasilnya omega guard ni saintis dah buat penyelidikan daripada pemerhatian dorang terhadap polar bear dan orang-orang eskimo yang duduk di kutub. Polar bear ni nampak je badan besar dan gemuk tapi polar bear tak pernah kene serangan jantung. Orang eskimo juga begitu, dorang tak pernah kene penyakit-penyakit yang melibatkan metabolisma tau.

Jadi setelah dikaji rupa-rupanya polar bear dan orang eskimo ni dia dapat omega 3 daripada ikan laut dalam dan sejuk dimana laut tersebut tak tercemar dengan heavy metal dan tumpahan minyak. Ikan-ikan ini diperoleh di hulu laut laut yang tak ada kapal-kapal yang berlabuh disana.

Walaupun begitu shaklee tetap menjalankan 3 proses saringan:

  1. 2 kali proses memastikan ikan yang diambil untuk mendapatkan omega 3 tu tak mengandungi heavy metal
  2. proses yang ketiga adalah untuk menyahkan bau hanyir ikan.

Wow-wow..dahsyat tak produk shaklee.

Cam mana shaklee sangat  menjaga kualiti produknya.

Banyak sangat kebaikan yg akan diperoleh kalau hari-hari ambil omega guard ni tau.Antaranya:

  1. Otak kita akan berfungsi dalam keadaan yang baik dan terhindar daripada masalah mental. Hormon kita akan lebih stabil
  2. Sangat baik unuk kesihatan paru-paru dan jantung
  3. Dan kita terhindar daripada dihinggapi penyakit2 berbahaya seperti sakit jantung, diabetes, darah tinggi dan kanser
  4. Ditambah lagi dia akan menyihatkan  sistem imun kita

    Shaklee enstek omega guard kak anis 4
    Shaklee enstek omega guard kak anis 4

Apa yang sangat penting perlu seimbangkan pengambilan omega 6 dan omega 3 ni. Omega 6 ni selalunya diperoleh dari tumbuh tumbuhan dan bijirin. Selalunya bila pengambilan omega-omega ni tidak seimbang .itu yang akan menyebabkan penyakit paling banyak yang bukan disebabkan oleh virus ni lebih mudah dapat( diabetes,sakit jantung n etc)

Hati-hati tau. Orang yang cakap ni lagi-lagi la.

Istimewanya  lagi DHA yang terkandung dalam omega guard shaklee ni lebih tinggi berbanding minyak ikan lain.

Lebih tinggi DHA lebih cekaplah otak kita berfungsi.

Bestnyer la kan.

Nak anak-anak bijak dan pandai bagi la mereka omega guard sejak dari alam rahim lagi.

Sekarang ni kan ibu ayah nk anak-anak pandai kan.cepat-cepat la dapatkan OMEGA GUARD SHAKLEE yang original dari kak anis

Shaklee enstek omega guard kak anis 6
Shaklee enstek omega guard kak anis 6

Jangan dah terlambat baru nak consume.Anak-anak yang tengah membesar ni la sangat-sangat perlukan omega ni.

Jom dapatkan OMEGA GUARD SHAKLEE segera.

#BuildByMe

#SuperStarzFamily

#Shakleeesntek0196025272

#Juta1sakinah