Tips Kurangkan Sakit Tumit

Pos kak anis sebelum ni berkenaan sakit tumit. Kali ini punya pos juga berkenaan ada kaitan dengan sakit tumit iaitu Tips Kurangkan Sakit Tumit. Terdapat sesetengah wanita mengambil masa untuk menghilangkan sakit tumit. Tetapi sekiranya para wanita diluar sana mengamalkan Tips-tips ini InsyaAllah sakit tumit pasti akan berkurang dari masa ke semasa.

Tips Kurangkan Sakit Tumit
Tips Kurangkan Sakit Tumit

TIPS KURANGKAN SAKIT TUMIT

 • Buat rendaman kaki dengan air panas beserta lemon sekurang-kurangnya seminggu 3 kali. Tips ini membantu menenangkan urat-urat pada tapak kaki sekaligus mampu mengeluarkan toksin-toksin yang terdapat pada kaki tersebut.
 • Membuat senaman ringan pada kaki sebelum bangun daripada tidur dan daripada duduk yang lama. Ia mampu memberikan regangan pada otot dan urat pada kaki.
 • Membuat senaman ringan seminggu 3 kali selama 15 minit sekurang-kurangnya. Ia sangat membantu dalam mengurangkan berat badan yang kadang menyumbang kepada sakit tumit.
 • Membuat urutan pada tapak kaki sebaiknya sebelum tidur malam. Sapukan dengan sedikit minyak angin. Agar angin-angin yang terperangkap pada urat kaki dapat dikeluarkan.
 • Boleh juga mengamalkan makanan-makanan sunnah seperti madu, kurma, susu dan kismis untuk memberikan kecukupan nutrisi pada badan dan sekaligus mampu mengurangkan sakit kaki yang mungkin berakibatkan kekurangan nutrisi
 • Terakhir sekali ikhtiarlah dengan makanan tambahan SHAKLEE yang bersesuaian dengan masalah sakit tumit tersebut. Set Sakit Tumit Shaklee boleh rujuk DISINI
  shaklee enstek set sakit tumit shaklee .
  shaklee enstek set sakit tumit shaklee .

   

Jom cuba amalkan Tips Kurangkan Sakit Tumit ini .

Kepada sesiapa yang mengalami sakit tumit yang tidak surut-surut terus je Whatsapp Kak Anis DISINIĀ 

 

Leave a Comment